contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Branza Si Praz

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Hop ca am aparut cu ceva bun de-ale gurii. Si zau ca e tare bun-bunut ce am prepart eu aici. Asa de bun, incat va rog sa rasainditi stirea in sapte zari si peste sapte mari. M-ajutati? Multumesc :) ) Si ca sa vedeti ca am initiativa va spun ca tarta asta va fi delicioasa daca inlocuiti boabele de fasole rosie cu boabele de porumb sau daca vreti ceva extra-mega-dubiiiduuuu pentru a va incanta amicii, va propun sa dati un click pe reteta Pui si boabe de porumb jalousie. Dar sa trecem mai departe cu povestea retetei de Tarta cu branza si praz. Deci…

Tarta cu branza si praz

Ingrediente pentru reteta de Tarta cu branza si praz

pentru aluat

  • 150 gr unt
  • 1 ou
  • 300 gr faina
  • cateva linguri apa rece

pentru umplutura

  • partea alba a unui praz de marime mijlocie
  • 1/2 conserva de boabe de fasole rosie scurse
  • 1/2 legatura marar
  • 250-300 gr de branza sarata
  • 1 pahar mic de iaurt

Tarta cu branza si praz

Mod de preparare pentru reteta de Tarta cu branza si praz

Deci, mai intai preparam blatul. Intr-un bol amestecati toate ingredientele si formati o bila de aluat ferm pe care o dati la rece pentru jumatate de ora.

Taiati prazul rondele subtiri si trageti-le la tigaie in doua linguri de ulei. Nu mult, doar cat sa se inmoaie putintel. Tocati mararul si amestecati-l cu branza sarata si iaurt.

Luati o tava rotunda, 24-26cm, ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina. Scoateti aluatul de la frigider si lasati 1/4 deoparte. Din bucata mare de aluat intindeti o foaie rotunda si imbracati cu ea tava tapetata cu unt si faina. Puneti un strat de branza, un strat de rondele de praz, iarasi branza si la final boabele de fasole. Din bucata mica de aluat intindeti o foaie si puneti deasupra umpluturii. Ungeti deasupra cu galbenus de ou si crestati putin tarta deasupra.

Coaceti totul la foc moderat, 160-180 grade, 35-40 minute, pana se rumeneste frumos. Consumati cald sau rece, dupa cum aveti timp sau preferinte. Oricum ar fi, acasta tarta cu branza si praz este o gustare delicioasa si savuroasa.

Pofta buna la Tarta cu branza si praz!

Tarta cu branza si praz

Acest articol Tarta cu branza si praz apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.