Tarta Cu Branza Si Mac
Sursa Tarta cu branza si mac
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Eu sunt fan mac, se stie ;-))
De aceea, cand vad o reteta cu mac, imediat mi-o notez. De data aceasta aveam nevoie si de branza dulce, ca mac am mereu. Si cum sa nu fac eu reteta Mayei, ca multe am facut dar n-am apucat sa le si scriu. Si are Maya niste retete apetisante si niste fotografii extraordinare, ca mereu zac cu barbia sprijinita in pumn si salivez la greu, pierduta intr-un tinut minunat de arome, culori si gusturi.
Acum am reusit! Cu unele mici modificari, ce-i drept :P
Multumesc mult de tot, Maya, pentru reteta!! :* :* :* <3 <3 <3
Ingrediente pentru aluat:
160g faina,
100 g unt,
60 g zahar pudra,
1 lingurita coaja de lamaie,
3 linguri apa rece.
Ingrediente pentru umplutura de branza:
350g branza dulce,
100g zahar,
2 oua,
30g amidon,
50 ml iaurt cremos,
4 biscuiti Petit Beurre,
1 baton de vanilie de Bourbon Kotanyi.
Ingrediente pentru umplutura de mac:
160g mac,
250ml lapte,
60g zahar,
2 biscuiti Petit Beurre,
1 plic zahar vanilat,
20g fulgi de migdale.
Mod de preparare:
1. Aluatul: se amesteca toate ingredientele,
se formează o bila si se inveleste in folie alimentara.
Se lasa la odihna, la rece, timp de o ora.
se formează o bila si se inveleste in folie alimentara.
Se lasa la odihna, la rece, timp de o ora.
Eu am folosit forma de tarta, dar puteti folosi si o forma rotunda de tort, cu diametrul de 28cm.
Se coace timp de 7-8 minute in cuptorul preincalzit la 200 °C, pina devine usor auriu. Se lasa la racorit.
O pastaie buna, ne invata Maya, trebuie sa fie umeda, usor uleioasa. In niciun caz uscata-atunci e veche. In plicul cu pastaia de vanilie de la Kotanyi, interiorul e de aluminiu, iar pastaia s-a pastrat in perfecta stare, a fost umeda si uleioasa ;-)
Se amestecă bine toate ingredientele, impreuna cu semintele de vanilie si se toarna peste blat.
Se amestecă bine toate ingredientele, impreuna cu semintele de vanilie si se toarna peste blat.
3. Umplutura de mac: macul macinat, laptele, zaharul si fulgii de migdale se fierb scurt pana se leaga si se ingroasa.
Se lasa la racorit. Cand e racita complet se toarna peste umplutura de branza.
A fost mai greu sa pun umplutura de mac peste cea de branza, s-au cam amestecat...
Se lasa la racorit. Cand e racita complet se toarna peste umplutura de branza.
A fost mai greu sa pun umplutura de mac peste cea de branza, s-au cam amestecat...
Tarta se coace în cuptorul preincalzit la 185°C aproximativ 45 de minute. Se lasa la racit in forma.
Se pudreaza cu zahar praf.
Se orneaza cu capsuni, zmeura sau orice alte fructe va plac voua ;-)