Tarta Cu Branza Si Ardei
Sursa Tarta cu branza si ardei
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi plac ardeii si aproape zilnic mananc cate unul...iar cand am vazut aceasta tarta la prietena mea, Violeta Postolache, a fost musai sa o fac! Merci pentru reteta, Vio! :*
Ingrediente:
Pentru aluat:
200g faina,
100g margarina,
1 ou,
6 linguri apa,
1 lingurita sare.
Pentru umplutura:
2 ardei rosii,
1 ardei verde,
1 ardei galben,
200g branza telemea de oi,
100g cascaval,
2 oua,
condimente pentru legume Kotanyi,
piper cu usturoi Kotanyi.
Pentru uns:
1 galbenus si 2 linguri de lapte.
Mod de preparare:
Din faina, apa, margarina, sare si ou framantam un aluat.
Daca mai trebuie si iese prea moale aluatul si vi se lipeste de maini, mai adaugati faina. Cand capata o forma si o textura elastica,
puneti-l intr-o folie alimentara , presati-l usor cu mana si lasati-l la rece pentru 30 de minute.
Cantitatea mare de ardei ramasa o amestecam cu telemeaua sfaramata si ouale. Am asezonat cu Verdeturi si condimente pentru legume din gama Nouvelle Cuisine de la Kotanyi, care este putin picant
si un varf de cutit de piper cu usturoi de la Kotanyi pentru un gust mai pronuntat ;-)
Presaram masa de lucru cu faina si intindem foaia pentru tarta. Intepam cu o furculita pe toata suprafata.Apoi eu am asezat direct aluatul in tava Delimano care nu necesita ungere si nici hartie de copt.
Asezam in mijloc umplutura si radem cascavalul.
Aranjam frumos feliile de ardei deasupra dupa gust si preferinta.Eu m-am gandit la petalele unui trandafir ;-)
Ridicam marginile foii peste umplutura formand niste cute si presam usor ca nu se desfaca la copt.
Ungem marginile cu galbenusul batut cu laptele.
Dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade si lasam pana se rumeneste.
Apoi, dupa ce s-a mai racit nitel, o taiem felii
si mancam pana ne saturam ;-)
Pofta buna!!!