Tarta Cu Branza Aromata Cu Vanilie Si Piersici
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 45 minute
Cantitate : 8 portii
Ingrediente
Aluat
- 200 gr faina
- ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
- ¼ lingurita praf de copt
- 60 gr zahar pudra
- 70 gr unt rece, taiat cubulete
- 1 ou
Umplutura
- 500 gr branza de vaci grasa
- 150 gr iaurt din lapte de oaie si bivolita (7% grasime)
- 1 ou
- 200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
- semintele rase de la 1 baton de vanilie
- 1 lingura gris
- 1 compot (700 gr) piersici, scurse
Preparare
- Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru.
- Pentru aluat, amesteca ingredientele uscate intr-un vas.Adauga untul si amesteca pana cand obti un aluat sfaramicios.Adauga oul si amesteca pana cand obti un aluat omogen.Da aluatul la rece 10 minute.
- Pentru umplutura amesteca toate ingredientele fara piersici.Scoate alautul de la rece si intinde-l pe o suprafata pudrata cu faina pana ajungi la grosimea de aprox. 5mm.Pune aluatul in tava pregatita radicand aluat si pe margini (trebuie sa fie o margine inalta de aprox. 4 cm).Toarna umplutura peste aluat, niveleaza apoi aseaza piersicile peste umplutura.Da tarta la copt 30-35 minute pana cand aluatul s-a rumenit iar branza s-a intarit putin.Lasa tarta sa se raceasca complet apoi da-o la rece pana in momentul servirii.