Tarta Cu Branza, Ardei Si Schinduf
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
Pentru crusta:1 cana faina de grau
3/4 cana faina integrala de ovaz
2 lg ulei de dovleac
6 lg ulei floarea soarelui
8 lg apa rece
1 lgt sare
Umplutura:
350 g branza proaspata de vaci
230 g smantana cu 12 % grasime
1 lg faina de grau
1 lg gris
1 ou
1/2 lgt schinduf
40 g ardei gras rosu
sare si piper
.........
unt si faina integrala de ovaz pentru uns & tapetat tava
Mod de preparare:
1. Amestecati toate ingredientele pentru aluat si framantati pana la omogenizare. Lasati sa se odihneasca aluatul 10 min.
2. Pregatiti umplutura blenduind toate ingredientele, mai putin ardeiul gras cubulete pe care il icorporati la final cu ajutorul unei spatule.
3. Intindeti aluatul si puneti-l intr-un vas termorezistent (20 x 20 cm) uns cu unt si tapetat cu faina integrala de ovaz. Puneti umplutura si nivelati.
4. Introduceti vasul in cuptorul preincalzit la 190 °C pana cand umplutura se rumeneste (30-45 min).
Puteti sa o serviti calda sau rece!
Bon Appetit