contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Branza, Afine Si Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Stiti cum este sa poftesti rau, dar rau de tot?! Ei, eu patesc frecvent asta! Ma gandesc cu groaza ce ma voi face cand voi fi gravida.. :P Dar sa revenim... Site-ul Cristinei il urmaresc de dinainte sa am blog.. si imi este foarte draga... Dar cand e vb de bunatatile ei... zau ca ma `nerveaza rau! Nu stiu dom`le cand are timp sa gateasca atat, si atat de bine! :)
Tarta asta am vazut-o la ea, am poftit rau cateva zile.. am facut-o.. n-am avut timp s-o postez atunci, dar... de atunci si pana acum am repetat-o aproape saptamanal, cu toate fructele posibile! Dar, the best ramane cea cu afine, zice barbatul meu! Si daca va spun ca am o jumatate de tarta (cu mure de data asta) in frigider, ma credeti?! Ce sa fac, daca domnu` este indragostit iremediabil de ea.. adica de tarta?! :P
Multumesc Cristina ptr reteta asta si nu numai!


Ingrediente:
Blat:
250 g faina
50 g zahar pudra
1 ou
90 g unt moale
sare
Crema:
500 g branza de vaci (PILOS)
100 g zahar pudra
50 g unt
1 plic budinca de vanilie (40 g)
1 fiola esenta de vanilie
zmeura
afine


Oul l-am amestecat cu zaharul si sarea. Faina cernuta am amestecat-o cu untul moale. Peste faina am adaugat amestecul de ou si am framantat un aluat elastic si bine legat. Daca mai este nevoie se mai adauga faina. Aluatul l-am pus in folie si l-am dat la frigider pentru vre-o 2 ore (este suficient si o ora, dar eu m-am dat cu treaba).
Pe masa unsa cu putin ulei am intins aluatul, si l-am pus in forma de tarta, unsa si tapetata cu hartie de copt. Am intepat cu furculita aluatul, si am dat la frigider pana am pregatit crema.
Am mixat branza cu zaharul, untul moale, praful de budinca si esenta de vanilie. 
Crema am pus-o peste blat, iar deasupra am pus zmeura si afine.
Am dat tava la cuptor pentru 40 minute. Cand a fost gata, am lasat tarta sa se raceasca, apoi am portionat-o si servit-o cu mare pofta.
Pofta buna va doresc!