contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Biscuiti Oreo Si Crema De Branza Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Alex hit again! mi-a dat aceasta reteta ,usor de facut( blatul e din biscuiti Oreo,de aceea este asa inchis la culoare,plus ca am facut iarasi pozele noaptea ) si din cale afara de ciocolatoasa si aromata.E prima tarta care o fac cu margarina Rama.A iesit super gustoasa,n-am remarcat diferenta la gust,fata de varianta cu unt.
INGREDIENTE:
-10 pachete bisc Oreo (66 g/ pachet)
-125 g margarina Rama maestro (cub) +50 g
-200 g ciocolata
-3/4 cana zahar
-250 g branza Philadelphia
-250 g mascarpone
-5 Lg bune de smantana
-4 oua
-1 lg extract de vanilie (sau 1 pliculet zahar vanilat)
-coaja rasa de la o portocala
-30-50 ml lichior de portocale (eu am pus Cointreau,ca tocmai am primit o sticla )
MOD DE PREPARARE:
-biscuitii se zdrobesc fie cu un blender,fie ii puneti intr-o punga si ii bateti cu ciocanult de carne

-se topestc cei 125 g  de margarina

dsf

-biscuitii zdrobiti se amesteca cu margarina topita

-apoi se tapeteaza o forma cu pereti detasabili cu amestecul de biscuiti.Eu am tapetat peretele lateral inegal pe inaltime,pentru ca imi place aspectul rustic care rezulta la final.Apoi se da la cuptor (170-180*) pentru 10 minute,dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.


-intretimp se mixeaza bine branza,mascarpone,smantana,zaharul si ouale

-ciocolata se topeste la foc mic si se amesteca cu cei 75 g de margarina ramasa.Apoi se lasa sa se raceasca,pana nu mai este fierbinte

-se adauga ciocolata,extracul de vanilie,lichiorul de portocale si coaja rasa de portocale  si in amestecul de branza si oua.

-se toarna in forma,peste blatul de biscuiti racit si se da la cuptorul preincalzit la 170* C pentru aproximativ 40 de minute.

-cand e gata ,crema crapa ca in poza de mai sus.

-lasam la racit vreo 30 de minute,apoi detasam peretele lateral al formei.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com