Tarta Crumble Cu Afine
Sursa Tarta Crumble cu afine
articol scris de poppy-planet.blogspo blog poppy-planet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu m-am cam dat eu in vant dupa genul de tarta "crumble", mai ales ca la noi in Romania nici nu prea se fac asa de des. Am mancat insa in Suedia si mi-a placut foarte mult. Am cerut si reteta si am ramas placut surprinsa de cat de putin efort se depune in procesul de executie:)
Reteta e originara din Anglia, iar in loc de afine se pot folosi aproape orice tip de fructe: mere, prune, mure, piersici, pere etc.
Am folosit:
- pentru crumble:
2-3 lingurite zahar vanilat
3 linguri zahar tos
2 linguri zahar brun
150g unt
75g migdale
100g fulgi de ovaz
350g faina
- pentru umplutura:
2 linguri faina
2 linguri zahar brun
250-300g afine
Se pregateste crumble-ul. Intr-un castron se amesteca faina, zaharul brun, tos, vanilat, migdalele si fulgii de ovaz.
Se adauga untul la temperatura camerei, taiat cubulete, si se amesteca. Nu trebuie sa rezulte o masa uniforma, daca raman bucatele mai marisoare de unt, e ok, se vor topi la coacere.
Intr-un alt castron se amesteca afinele cu faina si zaharul brun.
Se toarna afinele intr-o forma de tarta unsa in prealabil cu putin unt.
Se presara crumble deasupra.
Se da la cuptor, 200 grade Celsius pentru 25-30 minute.
Se serveste cu crema de vanilie, inghetata sau frisca si e absolut delicios.