contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Crumble Cu Afine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Photobucket
Nu m-am cam dat eu in vant dupa genul de tarta "crumble", mai ales ca la noi in Romania nici nu prea se fac asa de des. Am mancat insa in Suedia si mi-a placut foarte mult. Am cerut si reteta si am ramas placut surprinsa de cat de putin efort se depune in procesul de executie:)
Reteta e originara din Anglia, iar in loc de afine se pot folosi aproape orice tip de fructe: mere, prune, mure, piersici, pere etc.
Am folosit:
- pentru crumble:
2-3 lingurite zahar vanilat
3 linguri zahar tos
2 linguri zahar brun
150g unt
75g migdale
100g fulgi de ovaz
350g faina
- pentru umplutura:
2 linguri faina
2 linguri zahar brun
250-300g afine
Photobucket
Se pregateste crumble-ul. Intr-un castron se amesteca faina, zaharul brun, tos, vanilat, migdalele si fulgii de ovaz.
Photobucket
Se adauga untul la temperatura camerei, taiat cubulete, si se amesteca. Nu trebuie sa rezulte o masa uniforma, daca raman bucatele mai marisoare de unt, e ok, se vor topi la coacere.
Photobucket
Photobucket
Intr-un alt castron se amesteca afinele cu faina si zaharul brun.
Photobucket
Se toarna afinele intr-o forma de tarta unsa in prealabil cu putin unt.
Photobucket
Se presara crumble deasupra.
Photobucket
Se da la cuptor, 200 grade Celsius pentru 25-30 minute.
Photobucket
Se serveste cu crema de vanilie, inghetata sau frisca si e absolut delicios.
Photobucket
Photobucket

Articol recomandat de http://poppy-planet.blogspot.com/2009/11/tarta-crumble-cu-afine.html