contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Ciocolatoasa Cu Crema De Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De cateva zile incoace aveam o pofta teribila de ceva dulce...ceva ce sa contina ciocolata, evident :) .
Dar pentru ca aveam in frigider si un pachetel de branza de vaca proasptata, mi-am pus mintea la contributie si a iesit asa ceva ...
Sper sa va placa :)
INGREDIENTE pentru tarta:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (brun am folosit eu)
  • 4 linguri faina
  • 2 lingurite cu varf de cacao
  • 2 linguri lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g ciocolata
INGREDIENTE pentru crema de branza:
  • 200 g branza proaspata de vaca
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar pudra
  • 1 iaurt micut de 125 mg ( eu am folosit Cremoso)
  • coaja rasa de lamaie
Albusurile se bat spuma cu cele 4 linguri de zahar. Cand am obtinut o consistenta ferma, se adauga si galbenusurile, dupa care se mai mixeaza 2 minute.
Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste in cele 2 linguri de lapte.
Ciocolata topita se adauga peste oua. Se mixeaza 2 minute.
Faina, praful de copt, cele 2 lingurite pline de cacao si un varf de cutit de sare ( imi place mereu sa adaug oricarui aluat pentru a evidentia mai bine aromele) se amesteca. 
Cele doua compozitii se omogenizeaza.
O tava pentru tarta se unge cu unt, margarina sau ulei si se tapeteaza foarte bine cu faina. Compoztia de tarta se pune in tava.


 Tava se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15-10 de minute, la foc domol. Se poate verifica daca este gata cu ajutorul unei scobitori.


Tarta se va scoate cat mai rapid din tava, cat timp mai este calda, pentru a nu i se deteriora forma, aceasta in caz ca se raceste si se lipeste de tava.


Se lasa la racit. 
Crema se prepara extrem de usor. 
Frisca se bate spuma.
Branza se mixeaza cu zaharul si cu iaurtul. Cand devine cremoasa se adauga frisca si coaja rasa de lamaie.
Blatul de tarta se insiropeaza. Eu am folosit un sirop facut din 2 linguri zahar, 2 linguri apa si 1 lingurita suc de lamaie.
Crema se intinde in adancitura tartei.


Se orneaza dupa preferinta. Eu am retinut o particica din crema in care am adaugat crema de ciocolata ( Nutella).


Tarta gata decorata :)


Si o feliuta pentru pofticiosi :)



Pofta buna!

RozBonBon