Tarta Bonduelle
Sursa Tarta Bonduelle
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca Iolanda si Georgiana de la Sisters' Kitchen impreuna cu Bonduelle ne-au invitat la un concurs Trendy, m-am gandit sa ma alatur participantilor.
N-am apucat sa va spun, dar de ceva timp m-am apucat
Ingrediente baza:
- 20 g tarate de grau
- 36 g tarate ovaz
- 24 g complex de tarate grau, orz, secara
- 6 g tarate Psyllium
- 10 g faina integrala de orz
- 190 g iaurt natural
- 1 albus
- 1 lg lapte
- 1 praf de sare
Umplutura:
- 255 g ricotta
- 170 g mazare Bonduelle, din conserva
- 50 g iaurt natural
- 1/8 lgt sare
- 1/8 lgt piper
Decor:
- 1 morcov
- 1 sfecla rosie mica fiarta
- cateva boabe de mazare
Cum procedam:
2. Pentru baza amestecam toate ingredientele bine, tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia in tava si o intindem cu ajutorul unei linguri.
2. Introducem tava in cuptor pentru 10 minute.
4. Reducem temperatura cuptorului la 190°C, scoatem tava, punem umplutura deasupra crustei si introducem din nou in cuptor pentru 30 min.
5. Morcovul curatat il feliem cu ajutorul unui curatator de legume, sfecla o taiem felii apoi decupam cerculete mici cu ajotorul unui pai de suc. Le punem deasupra tartei dupa ce o scoatem din cuptor.
6. Lasam tarta sa se raceasca complet, apoi o bagam la frigider pentru o ora.
6. Lasam tarta sa se raceasca complet, apoi o bagam la frigider pentru o ora.
Nota!
Pentru a fi in intregime dietetica puteti inlocui ricotta cu quark si iaurtul nataural cu unul care are 0% grasime!