Tarta Bicolora
Sursa Tarta bicolora
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele trecute am mai consumat un borcan de dulceata de pepene galben. Adica am facut o tarta, dar cum nu mi-a ajuns dulceata aia, am combinat umplutura si cu putina dulceata de visine.
Pentru blat am folosit: un ou, 4 linguri de zahar,o lingurita de praf de copt, un varf de cutit de sare, un praf de scortisoara, 150 g de unt de la frigider, 3 linguri de lapte rece, faina cat cuprinde pt un aluat bun de intins.
Pentru umplutura - 400 g dulceata de pepene galben, 50 g dulceata de visine. Zahar pudra pentru decor.
Aluatul l-am framantat rapid, punand toate ingredientele deodata in afara de faina, pe care am pus-o cate o lingura sau doua, pana cand a devenit un aluat omogen si s-a luat de pe castronul in care framantam. Aluatul trebuie facut repede, sa nu se topeasca untul. Am dat imediat la frigider pt aproximativ 2 ore.
Dupa ce s-a racit bine, l-am scos si l-am impartit in 4. Trei sferturi din el l-am intins direct in tava de tarta unsa cu ulei, atat pe fundul tavii cat si pe margine.
Am umplut tarta cu dulceata.
A patra parte am intins-o pe o planseta si am taiat fâşii pe care le-am pus sub forma de grilaj, insa pentru ca aluatul se mai inmuiase de caldura, unele fîşii s-au rupt :) Am dat la cuptorul incalzit, la foc potrivit pentru cca 30 de minute.
Dupa ce s-a mai racit, am pudrat cu zahar pudra vanilat, si am servit asa, calduta. A fost o nebunie! :)
Pofta buna! :)
Felia:
Pentru blat am folosit: un ou, 4 linguri de zahar,o lingurita de praf de copt, un varf de cutit de sare, un praf de scortisoara, 150 g de unt de la frigider, 3 linguri de lapte rece, faina cat cuprinde pt un aluat bun de intins.
Pentru umplutura - 400 g dulceata de pepene galben, 50 g dulceata de visine. Zahar pudra pentru decor.
Aluatul l-am framantat rapid, punand toate ingredientele deodata in afara de faina, pe care am pus-o cate o lingura sau doua, pana cand a devenit un aluat omogen si s-a luat de pe castronul in care framantam. Aluatul trebuie facut repede, sa nu se topeasca untul. Am dat imediat la frigider pt aproximativ 2 ore.
Dupa ce s-a racit bine, l-am scos si l-am impartit in 4. Trei sferturi din el l-am intins direct in tava de tarta unsa cu ulei, atat pe fundul tavii cat si pe margine.
Am umplut tarta cu dulceata.
A patra parte am intins-o pe o planseta si am taiat fâşii pe care le-am pus sub forma de grilaj, insa pentru ca aluatul se mai inmuiase de caldura, unele fîşii s-au rupt :) Am dat la cuptorul incalzit, la foc potrivit pentru cca 30 de minute.
Dupa ce s-a mai racit, am pudrat cu zahar pudra vanilat, si am servit asa, calduta. A fost o nebunie! :)
Pofta buna! :)
Felia: