Tarta Banaramel - Banoffee Pie
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Banane + Caramel = Magic!
Si simplu de tot de facut:
Blatul tartei l-am facut din 200g biscuiti digestivi, facuti praf si pulbere in blender + 75g unt topit. Am amestecat bine si am intins maglavaisul cu degetele in tava de tarta unsa cu unt. Am dat la cuptor pentru 10 minute, la 180 grade. Apoi l-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca un pic.
In timpul asta m-am ocupat de operatiunea "Caramel": 200g zahar, topit intr-o tigaie la foc mic, peste care am adaugat 50g unt si 100ml smantana dulce. Am clocotit pana s-au omogenizat ingredientele si am obtinut o crema omogena de caramel, pe care am turnat-o peste blatul tartei.
Asta a fost partea cea mai grea (si va rog, aveti grija cu caramelul - te poti arde foarte, foarte rau cu el!)
Am taiat 3 banane in felii subtirele si le-am asezat peste caramel.
Apoi am batut cu mixerul 200ml smantana pentru frisca + 5 linguri de zahar => frisca pe care am intins-o mot, peste banane. La sfarsit am presarat bucatele de ciocolata amaruie deasupra, si asta a fost tot.
Mi-a placut la nebunie ce a iesit si o sa mai execut cat de curand una (mai ales ca ieri cat am fost plecata de acasa Alex, ca un misel ce e, a mancat ultima bucata :(( tragedie in toata regula :p)