Tarta & Briose Cu Tomate Si Mozzarella
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
2 1/2 cani faina de grau1/ 1/2 cana iaurt
1/4 cana smantana
1 ou
2 lg pasta de tomate
1/2 lgt praf de copt
1/4 lgt bicarbonat de sodiu
50 g branza
180 g mozzarella
ierburi aromate
sare
Mod de preparare:
1. Amestecati iaurtul cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si faina.2. Puneti in compozitie smantana si oul si omogenizati.
3. Adaugati pasta de tomate si amestecati bine,
4. La fianal adaugati cele 50 g de branza, sarea, ierburile aromate si amestecati.
5. Puneti compozitia in forme de tarta si/sau briose (cea de tarta cu diametrul de 20 cm).
6. Taiati 1/2 din mozzarella in dreptunghiuri si infingeti-le in aluat.
7. Dati tava la cuptor 50-60 min la 200 °C.
8. Imediat ce ati scos din cuptor puneti deasupra cealalta 1/2 de mozzarella.
Pofta Buna!