Tartă Albă Cu Mere, Banane și Nuci Caramelizate
articol scris de mihaela18 blog micky-mihaela.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
6
albușuri,
o
cană zahăr,
o
cană făină,
5
gr praf de copt,
100
ml ulei,
3
linguri zahăr,
2
mere mititele,
o
banană,
50
g nucă.
Mod
de peparare:
Într-o
formă de tartă împrăștiem cele 3 linguri cu zahăr și se dă la
cuptor pentru 15-20 min până se topește și caramelizează.
Între
timp curățăm merele de coajă, înlăturăm cotorul (ar fi de
preferat să folosiți un dispozitiv special de scos cotorul) și
feliem merele.
Banana
se curăță de coajă și se taie rondele.
Nucile
se toacă mărunt.
Când
s-a caramelizat zahărul aranjăm feliile de mere pe margine, apoi
feliile de banane si nucile le punem în centru și în fiecare gaură
a feliilor de mere.
Peste
ele turnăm albușurile bătute spumă cu zahărul, uleiul și făina
amestecată cu praful de copt.
Se
dă la cuptor la 180 grade pentru 30-40 minute.
Imediat
ce se scoate din cuptor se răstoarnă pe un platou.
Poftă
bună!