Ţari - Budinca De Dovleac Si Morcovi Cu Carne De Pui
articol scris de amainbucatarie.blogs blog amainbucatarie.blogspot.com
50 g dovlecel
1 ceapa
sare
piper
foi de dafin
Ţari este o reteta traditionala moldoveneasca pe care am incercat-o dupa o reteta din Gradina Imperiului. Cu aceasta ocazie mi-am dat seama cat de mult au de pierdut cartile de retete fara poze. In cazul retetelor complet necunoscute (cum era aceasta) este uneori dificil sa iti imaginezi finalitatea. Astfel ajungi sa bajbai prin reteta, nesigur, fara sa stii la ce sa te astepti.
Marturisesc! Reteta este foarte gustoasa, dar din pacate nu este la fel de aratoasa!
Mod preparare:
Pentru inceput dezosati pulpele si bateti usor carnea. Apoi o condimentati cu sare si pier, o treceti prin smantana si o prajiti in unt.
Peste puneti dovlecelul taiat cubulete, morcovul ras marunt, ceapa tocata, dafinul si inabusiti totul.
Intre timp bateti ouale cu laptele si turnati desupra, mai lasand inca 20 de minute la foc mic.
Cu cateva minute inainte de a-l lua de pe foc, radeti cascavalul peste amestec si acoperiti cu capacul pentru a se topi.
Reteta recomandata de amainbucatarie.blogspot.com