contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tapenade

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Vrand  sa fac un aperitiv mai altfel de Revelion,am dat de reteta asta,care este de fapt o pasta de masline, specific franceza ,provensala,ale carei ingredienete principale sunt caperele,uleiul de masline ,maslinele. Numele ii vine de la tapenas,cuvantul provensal pentru capere Se poate manca pe paine prajita,ca atare,sau cu legume crude,pe post de dipping.Eu am folosit-o la niste melcisori din aluat foietaj(ideea am vazut-o pe un blog,dar nu mai stiu pe care,dar am retinut-o).Si a avut mare succes.


INGREDIENTE :
-300 g masline negre fara samburi
-3 Lg (linguri) capere
-8 fileruri de anchois(eu am avut asa ca am pus,dar cred ca se poate si fara sau cu pesti mici afumati,dar dezosati))
-2  catei de usturoi zdrobiti
-100 ml ulei de masline extravergine
-1 Lg zeama de lamaie
-2 lg(lingurite)  mustar de dijon (eu n-am avut,asa ca am pus mustar traditional  cu bobite)
-1 lg de cimbru proaspat maruntit (sau 1/2 lg de cimbru uscat)
-1  Lg patrunjel maruntit


MOD DE PREPARARE :
-intr-un mojar sau cu un mixer vertical,zdrobiti maslinele,caperele,fileurile de anchois  si cateii de usturoi,apoi adaugari pe rand,ca la maioneza,zeama de lamaie,mustarul si uleiul de masline,pana obtineti o pasta consistenta.Si asta e ,simplu si bun.Poate fi pastratata a la longue  in frigider,si 2 saptamani.O sa observati ca uleiul se alege pe laterale,dar nu-i nici o problema,amestecati si gata.
Maine fac iar melcisori,asa ca am sa-i pozez si daca indrazniti,n-o sa va para rau.

Asta-i poza de la anul nou.Maine revin cu poze noi.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com