contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tapas - Creveti Cu Usturoi (garlic Shrimps)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


o legatura patrunjel
boia de ardei
sare, piper



Photobucket
Tapas, prin definitie, sunt portii mici, asa ca las cantitatea de creveti la aprecierea fiecaruia. Dar nu trebuie transformat intr-un fel principal, este un fel de "teaser" :) Eu am avut ulei de masline cu aroma de usturoi, dar cel normal merge fara probleme. Din poza mea cu ingrediente lipseste boiaua de ardei. Nu trebuie uitat de ea, este un element important pentru ca le da o aroma dulce-iute nemaipomenita. Crevetii pe care i-am cumparat eu erau congelati si aveau codita intreaga. Sunt mai usor de apucat in acest fel, pentru ca se mananca fara furculita :)
Crevetii se marineaza intr-un amestec de ulei de masline, boia de ardei, sucul stors de la jumatate de lamaie si usturoiul pisat, pentru circa 30 de minute. Recnosc ca se poate si fara a-i marina, dar eu am o pasarica cu carnea marinata, mi se pare ca e mai gustoasa si mai frageda (orice fel de "carne").
Photobucket
Se prajesc in tigaie, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Se adauga sucul de la cealalta jumatate de lamaie.
Photobucket
Se presara patrunjelul tocat si se potrivesc de sare si piper dupa gust.
Photobucket
In aceeasi tigaie am prajit cateva felii de bagheta pentru ca toate sucurile si aromele sa fie absorbite. E o nebunie!
Photobucket
Photobucket
Photobucket