contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tapas - Cartofiori Noi Cu Aioli

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

- 1 catel mare de usturoi (sau vreo 2 mai mici)
- patrunjel verde
- sare, piper, ulei de floarea soarelui
Photobucket
Cartofii se spala, se curata partial de coaja si se fierb 10-15 minute in apa cu sare. Nu trebuie sa fie complet fierti, doar putin. I-am incercat cu scobitoarea, trebuie sa opuna putin rezistenta.
Photobucket
Cartofii pe care i-am ales eu erau micuti (asa ca pentru tapas), dar tot i-am mai taiat in 2 sau in 4.
Photobucket
Apoi se prajesc in tigaie, in ulei de masline, pana devin aurii.
Photobucket
Se adauga sare, piper si patrunjelul tocat. Este bine sa aveti patrunjel proaspat, eu nu am mai apucat sa cumpar si am folosit uscat la borcanel.
Photobucket
Aioli - am amestecat maioneza cu mustarul, zeama de la lamaie (sau helas in cazul meu) si usturoiul pisat pana se face ca o pasta. Se adauga sare daca trebuie.
Photobucket
Photobucket
Se servesc calzi. Unii recomanda sa se amestece cartofii cu sosul aioli, dar eu am ales sa servesc ca si un dip. Oricum i-am manca, sunt deliciosi!
Photobucket
Photobucket