Tajine Pui Cu Bame
Sursa tajine pui cu bame
articol scris de nawal blog gastronomia-marocana.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 400 g bame
- 1/2 kg carne de pui
- 2 roşii
- 1 ceapa
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingura patrunjel tocat
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1 lingura boia dulce
- 1 lingurita chimion
- sare, piper
- 1 lingurita de ghimbir
- 2 linguri pasta de rosii
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se soteaza carnea cu ceapa usturoiu si uleiu de masline. Se adauga rosiile taiate cuburi, toate se condimenteaza, se pune patrunjel si 1/2 litru de apa.
Cand carnea este aproapa gata se adauga bamele si pasta de rosii si se lasa pe foc mic pana cand sosul este scazut.
Se serveste fierbinte cu putin patrunjel marunt.
Pofta Buna شهية طيبة