Tajine De Vita Cu Ciuperci, Bere Neagra Si Piure
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
De ce Tajine? Pai am zis sa il mai scot la lumina, in plus aveam atat de putina carne de vita incat a mers la fix, cantitativ.
Si din nou, astea sunt toate ingredientele, carnea respectiva, ciuperci, ardei iute, ceapa, bere neagra si ardei iute.
Cica un fel de Irish Stew, e, un fel de Salajean Stew ce are.
Reteta e super simpla si nu i-as pune nici un alt condiment, e bogata in simplitatea ei. Nici gateala nu e complicata, doar ca dureaza la foc mic, daca folositi ca mine, Tajine-ul si carne de vita fara buletin, de varsta neidentificata. Merge si cu pui sau porc asa ca nu e musai sa o lasati sa zaca mult.
Mai intai am pus in putin ulei de masline carnea, ceapa si ardeiul. Fara sare. Cand s-au colorat putin, fara a se praji, am pus cuipercile si putina bere. Foarte putina pana scade zeama ciupercilor, zic la vasul meu, la o cratita normala nu conteaza.
Pe masura ce scade sosul lasat de ciuperci se adauga bere. Eu am tinut-o la cald, sa nu sperii vaca aia, sa se intareasca.
Am adaugat apoi berea cate putin, chiar am lasat sa se mai prinda nitel, sa se faca sosul bun. Cand a fost cutia de regele berii la jumatate, am pus si sare in ea. Ca sa se distribuie uniform in tocana.
Cand sosul a scazut, dar nu foarte, am dat vasul la o parte si am facut un piure. Fiecare cum stie, eu il fac simplu, piure cu lapte si unt, altii il fac pure, purre, piuree, pireu, pire, piurre, neimportant, important e sa fie.
Se pune scufie pe tocana. Amu’ sa nu va asteptati la mari poze ca nu e o mancare aratoasa, doar din aia care striga: luati-o de langa mine.
Sectiune mai greu, ca vreau sa o si gratinez diseara, dar am furat cateva linguri, sosul e cremos, dulce-amarui-iute, ne place, place, place.
hard roc aleluia