Tajine Cu Gutui
Sursa tajine cu gutui
articol scris de nawal blog gastronomia-marocana.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 1 kg de carne de mânzat
- 500g gutui
- 2 cepe mari
- 1/4 pahar ulei de masline
- sare si piper
- 1/2 lingurita ghimbir
- şofran
- 4 catei de usturoi, zdrobit
- 2 linguri de zahăr tos
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 2 linguri apa de flori de portocal
- 1 lingura de unt
Intr-o Tagine se prajeste ceapa si usturoiul in ulei de masline. Apoi se adauga carnea, ghimbirul , sofranul.si alte condimente sare si piper.adaugam apa si lasam se fierba, pana cand carnea este gata si nu ma este apa deloc (numai sucul de carnea si ulei de masline)
Se spală gutuiul,se tăie în sferturi egale si se pune într-o cratita cu apă se fierbe 15-20 min ,Cand gutuiul sunt gata, se scurg de apa si se pun in alte tigaie la foc mic ,se adaugă unt zahăr scorţişoară si apa de flori de portocal, amestecand usor pana cand se carmelizeaza putin ,luam tigaie de foc si se toarna gutui peste carne.
.
Pofta Buna شهية طيبة