contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tăiței (și Paste) De Casă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Aluatul îl fac din:
  • 50 ml apă
  • 2 ouă (bătute)
  • o jumătate linguriță (de la mașina de pâine) cu sare (5 gr)
  • 330 gr făină


În ordinea menționată aterizează în mașina de făcut pâine. Programul de frământare de 15 minute.
Aluatul iese foarte tare.

Prima dată în viața mea când am făcut tăiței, am muncit muuult să întind foaie subțire subțire cu sucitorul. Nici măcar nu am reușit cine știe ce.

Am pus multă făină între foi, le-am făcut sul și am tăiat.

După aceea, m-am enervat și mi-am luat mașină (mecanică) de făcut tăiței și paste.
Aici se subțiază foaia de aluat. Există 5 grosimi disponibile.
Aici foaia subțire se transformă în tăiței.
Această a doua bucurie a durat exact cât am făcut tăițeii din prima poză. După aceea pârghia s-a stricat. Clar sunt spaima mașinăriilor de bucătărie :)).
Dar rămâne un mare ajutor faptul că îmi face foaie subțire din pietroiul ăla de aluat. După ce termin tot, pun făină pe foi, le las să se usuce puțin individual, apoi le suprapun și tai la mână tăițeii.
Sursa rețetei: cartea mașinii de pâine.


Articol recomandat de doisiunsfertlamasa.blogspot.com