Taitei Lati Cu Porc In Sos Picant De Brie
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal
24 Ianuarie 2011...zi autentica de iarna . La Timisoara ninge de cateva zile, s-a mai topit...a nins iar. Se joaca iarna cu noi, un joc frumos"de-a v-ati ascunsa ". Un joc pe care-l indragesc de cand eram de-o schioapa.
24 Ianuarie ...zi cu semnificatie istorica...ziua Unirii Principatelor Romane.
Nu pot sa nu ma gandesc cati dintre noi mai stiu ce semnifica aceasta zi ...la cati ne mai pasa de sarbatoare ?!
"Hai sa dam mana cu mana, cei cu inima romana"...rasuna cantecul de la 1859 incoace, an de an.
E "Hora Unirii" ...va mai amintiti ?!
"Amandoi avem un nume, amandoi o soarta-n lume "...:)" Eu ti-s frate, tu mi-esti frate, in noi doi un suflet bate :)"
Asadar, frati romani, indiferent unde va aflati , haideti sa ne dam mana cu mana si fredomand cantecelul sa purcedem a pregati pranzul de azi, ca asta e soarta multora dintre noi :).
Pranz alcatuit din taitei lati cu carnita de porc scaldata intr-un sos de branza brie imbunatatit cu ...de toate cele :).
Carnea macra de porc (cotletul ) se taie cubulete si se pune la fript cu o lingura de unt si o piscatura de sare, sub un capac , intr-o tigaie.
Intre timp se toaca o ceapa potrivita, 2-3 catei de usturoi si o mana buna de ciuperci proaspete sau din congelator , asa cum am avut eu :).
Cand e patrunsa carnea se adauga in tigaie , si se mai lasa la perpelit o vreme pana se frig ciupericle si ceapa capata culoare galbuie.
Ca sa nu ne plictisim , taiem feliute branza brie....
....si-i dam drumul in tigaie impreuna cu un baton de crema de branza topita si doua polonice de apa in care au fiert taiteii.
Taiem rondele un ardei iute (cu tot cu seminte, macar sa fie iute) si-l invartim si pe el in hora din tigaie , pana se topesc bine branzeturile si sosul incepe sa capate consistenta.Saram cat e nevoie.
Adaugam si taiteii fierti dupa indicatiile de pe ambalaj...mai "horim" un pic amestecul ...si gata .:)
Acoperim tigaia 3-4 minute pana sorb taiteii sosul (precum romanii uniti Milcovu' ), apoi transferam mancarica pe o farfurie si servim ...
...cu mult patrunjel verde tocat si ninsoare de piper negru macinat mare :).
...si rondele de ardei iute (pentru cine mai doreste )
Si e bucurie mare in stomac si in mintea romanului satul:)...de-acum poate juca hora unirii in liniste.Ca ma gandesc ca nu-i nimeni atat de "incuiat" sa se prinda in hora cu burta goala :D.
Vedeti ce frumos se invart taiteii pe furculita in ritmul cantecelului ?! :))
Incercati ! :)