Taitei De Orez Cu Sos Pesto
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O reteta rapida, aromata si gustoasa, de vara.
Se prepara in 10 minute si se mananca in 5 sau 3, depinde de cat de foame va este sau cat de pofticios sunteti ;-)
Cu sos pesto am mai preparat si "Salata" caprese cu sos pesto.
Ingrediente:
o punga de taitei de orez.
Sos pesto:
20 frunze de busuioc,
2 linguri de parmezan,
2 linguri muguri de pin/fulgi de migdale,
2 catei de usturoi,
4 linguri de ulei de masline extravirgin,
sare.
Mod de preparare:
Taiteii de orez se lasa 3 minute in apa fierbinte conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se baga sub un jet de apa rece si se stropesc cu ulei de masline ca sa nu se lipeasca.
Sosul pesto:
Frunzele de busuioc spalate si sterse, parmezanul ras, fulgii de migdale-nu am avut seminte de pin, cateii de usturoi, uleiul de masline se pun in blender si se mixeaza.
Imagini de la sosul pesto am la reteta "Salata" caprese cu sos pesto.
Taiteii de orez se amesteca cu sosul pesto si optional, se mai adauga fulgi de migdale, parmezan, frunze de busuioc.
Se poate renunta la parmezan si astfel avem o mancare de post nemaipomenit de gustoasa si rapida, totodata.
Se serveste imediat.