Taitei De Orez Cu Legume Chinezesti
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O recomandare pentru pranz, pentru cei care tin post: Taitei de orez cu mix de legume chinezesti de la Bonduelle. Nu-i mare filozofie,din doua pungi
ai un pranz bogat si satios sau doua portii pentru cina ;-)
Ingrediente:
o punga de China Mix Bonduelle
o punga de taitei de orez,
1 lingura sos de soia,
1 lingura mix de legume Kotanyi, Nouvelle Cuisine,
un pumn de samburi de floarea soarelui,
ulei de masline.
Mod de preparare:
Semintele crude de floarea soarelui se trag usor intr-o tigaie fara grasime.
Se lasa sa se rumeneasca usor, apoi se scot.
Legumele se decongeleaza-le-am lasat peste noapte in frigider, inca erau usor inghetate cand le-am varsat in tigaie si le-am tras in trei linguri de ulei de masline, apoi am adaugat lingura cu sos de soia.
Taiteii de orez se lasa intr-o oala cu apa fierbinte timp de trei minute,
conform indicatiilor de pe punga. Se trec sub un jet de apa rece, se scurg si se stropesc cu putin ulei, ca sa nu se lipeasca.
Se amesteca cu legumele asezonate cu o lingura de condimente pentru legume de la Kotanyi, gama Nouvelle Cuisine,
si se trag in tigaie.
Cu ajutorul unei furculite se strang taiteii, apoi se lasa usor intr-o farfurie. O sa aiba o forma de piramida ;-) Se presara samburii de seminte de floarea soarelui si se serveste.
Pofta buna si post usor!