contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Taitei De Orez Cu Fasii De Porc

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Nu mai stiu cate filme am vazut, toti balotau mancare chinezeasca. Si mi s-a facut chef. Si cum bine stiti, ce se aduce la comanda e de o mie de ori mai scump, de zece ori mai prost si dureaza de cinci ori mai mult pana se livreaza, am facut o chestie rapida, deci nu e mare reteta, dar a fost fix ce imi trebuia.

Slide6

Intai am marinat carnea de porc. ceafa de felul ei, fasii, cu sos de soia, ceva sos iute, sos de peste si piper japonez, banal.

Slide7

Cu rabdare, am luat si ce mai aveam prin camara si frigider. Ardei gras, ceapa, morcov, am fiert si un ou si am pregatit taiteii. Sfatul meu e sa ocoliti taiteii de la Rolton, scrie pe ei ca sunt din faina de orez de calitate, aiurea. Nici fierti sub timpii dati nu s-au dezlipit, cu toate tacticile posibile au facut figuri. Sunt din categoria ieftin si prost (care se inscrie la categoria: nu-i frumoasa, dar macar e batrana).

Slide8

De aici stiu sigur ca nici macar nu trebuie sa va mai dau reteta, se trag la tigaie legumele si carnea …

Slide9

… se adauga taiteii (spalati, clatiti, teoretic nelipiti, practica ne invata altceva) si doar la final se pune ulei de susan (daca aveti presat la rece).

Slide10

Nu imi vine sa cred cat de nasoi sunt taiteii aia, dar de mancat, s-au halit (pardon, papat?!).

Slide11

So ceo de ramen de un leu sunt mai tapeni. Desi la gust nu sunt rau, dar poti, cum zicea un mare domn bucatar, sa faci tencuiala din ei.

Una peste alta, gustul a fost ce am vrut. Daca nu ati inteles reteta, rezum: marinati carnea, trageti totul la tigaie, fierbeti si clatiti taiteii, dregeti gustul dupa chefm basta. Daca ma gandesc bine cam asta fac si chinezii si iti iau carca de bani.

A. Am posat (nu am fiert, Doamne fereste, in apa, am posat, da?) si un ou, sa fie abuz de proteina. Si am tuns si ceapa din geam, sa fie si ceva verde pe acolo.

Slide12

Da, a iesit bun, s-a papat tot. Ceafa de la Lidl e buna, spre deosebire de cea de la Billa care e cam talpa, cred ca aia au porcii pensionari.

rororo