Taitei De Casa
Sursa Taitei de casa
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
oua de gaina (de curte)
sare
faina
Ouale se bat cu o furculita, impreuna cu putina sare. Se adauga faina in ploaie pana obtinem un aluat legat, pe care l-am framantat cateva minute, capatand o textura elastica. L-am lasat putin sa se odihneasca la rece, apoi am rupt bucati potrivite din aluat, iar pe masa infainata am intins cu sucitorul in foi foarte-foarte subtiri.
Pentru ca am avut de facut o cantitatea foarte mare, de data asta am folosit masina de taiat paste, alegand marimea cea mai mica. Daca fac taitei dintr-un singur ou, in general folosesc un cutit bine ascutit, cu care tai foarte fin taiteii.
Pentru ca am avut de facut o cantitatea foarte mare, de data asta am folosit masina de taiat paste, alegand marimea cea mai mica. Daca fac taitei dintr-un singur ou, in general folosesc un cutit bine ascutit, cu care tai foarte fin taiteii.
Taiteii gata taiati, i-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, peste care am presarat faina. I-am lasat cateva ore, apoi i-am folosit la supa, binenteles dupa ce i-am scuturat bine de faina, si oparindu-i separat.