Taitei De Casa
Sursa Taitei de casa
articol scris de retetesanatoase blog retetesanatoase.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu-i asa ca de multe ori v-ati gandit ca ar fi mai sanatos sa va faceti chiar voi taiteii, fara conservanti sau alti aditivi? Sau nu v-ati dorit pur si simplu uneori sa simtiti gustul proaspat de taitei de casa? De aceea va propunem aceasta reteta, care este foarte simpla si la indemana oricui. Dupa ce se vor usca ii puteti folosi in diverse combinatii, in supe, mancaruri sau deserturi.
Ingredientele necesare:
2 oua
200 grame de faina
sare, piper
Mod de preparare:
Am pus faina intr-un vas mai mare, iar in mijloc am facut o adancitura. Am batut cele doua oua separat cu un praf de sare si piper, dupa care le-am turnat peste faina.
Ingredientele necesare:
2 oua
200 grame de faina
sare, piper
Mod de preparare:
Am pus faina intr-un vas mai mare, iar in mijloc am facut o adancitura. Am batut cele doua oua separat cu un praf de sare si piper, dupa care le-am turnat peste faina.
Am framantat energic pana am obtinut o coca tare si bine omogenizata, pe care am rupt-o in doua bucati, lasandu-le sa stea 20 de minute. Fiecare dintre cele doua bucati se intinde apoi intr-o foaie de aproximativ 2 mm grosime.
Am taiat foaia in fasii cu latimea de 4-5 mm, apoi fasiile le-am taiat in taitei mai mici, de 5-6 cm. Daca doriti sa obtineti fidea, fasiile trebuie sa fie mai inguste.