contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Taitei De Casa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu-i asa ca de multe ori v-ati gandit ca ar fi mai sanatos sa va faceti chiar voi taiteii, fara conservanti sau alti aditivi? Sau nu v-ati dorit pur si simplu uneori sa simtiti gustul proaspat de taitei de casa? De aceea va propunem aceasta reteta, care este foarte simpla si la indemana oricui. Dupa ce se vor usca ii puteti folosi in diverse combinatii, in supe, mancaruri sau deserturi.
taitei de casaIngredientele necesare:
2 oua
200 grame de faina
sare, piper

Mod de preparare:
Am pus faina intr-un vas mai mare, iar in mijloc am facut o adancitura. Am batut cele doua oua separat cu un praf de sare si piper, dupa care le-am turnat peste faina.

taitei de casaAm framantat energic pana am obtinut o coca tare si bine omogenizata, pe care am rupt-o in doua bucati, lasandu-le sa stea 20 de minute. Fiecare dintre cele doua bucati se intinde apoi intr-o foaie de aproximativ 2 mm grosime.

taitei de casaAm taiat foaia in fasii cu latimea de 4-5 mm, apoi fasiile le-am taiat in taitei mai mici, de 5-6 cm. Daca doriti sa obtineti fidea, fasiile trebuie sa fie mai inguste.

taitei de casaTaiteii de casa astfel obtinuti se pot folosi imediat sau se pot lasa sa se usuce 30 de minute, insa eu prefer sa ii las sa se usuce peste noapte si sa-i folosesc a doua zi.