Taietei Picurati
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Aceasta reteta este foarte simpla,rapida si eu gasesc si gustoasa.
INGREDIENTE (ca.2 porii):
- 2 oua
- 2ls lapte
- sare + nucsoara macinata
Acesti taietei se pot picura/turna usor direct in supa sau lapte sau in ceea ce doriti, sau doar in apa care fierbe usor cu sare. |
Deci daca taieteii se doresc sa-i serviti separat, atunci se pune la fiert apa intr-o oala mai lata decit adinca si cind apa incepe sa fiarba se adaoga ceva sare.
Se reduce putin temperatura si aluatul se picura, ori direct din recipientul in care s-a pregatit aluatul, ori aluatul se toarna intr-o punga careia i-se taie un coltisor si astfel aluatul se picura in apa sau alt lichid , care fierbe usor.
Daca se servesc precum garnitura, este de preferat ca taietii sa-i punem intr-un recipient cu 2-3 ls de ulei , de pref cu masline si sai amestecam.In acest fel NU lipesc, ramin fierbinti si primesc si un gust bun.
BINE DE STIUT!
Pastele fainoase dupa ce au fiert si strecurat NU se clatesc cu apa rece ci se pune ori in recipientul in care au fiert sau intr-o tigaie potrivita cant . 2-3 ls ulei/unt…la topit si in el se pun pastele fainoase si se amesteca in asa fel sa fie cuprinse de grasime pe toate partile.In acest fel pastele fainoase NU MAI LIPESC si se pot servii fierbinti.
|