contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Taietei Picurati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Aceasta reteta este foarte simpla,rapida si eu gasesc si gustoasa.

Nu numai in supa ci si ca, garnituri  sau chiar deserturi , de ex. “taietei cu lapte”….fieare unde si cum doreste…..fantazia si pofta nu are granite.

INGREDIENTE (ca.2 porii):
- 2 oua

- 100g faina alba

- 2ls lapte
- sare +  nucsoara macinata

MOD PREPARARE:
Ouale se separa si albusurile se bat spuma, se adaoga galbenusurile pe rind, cele 2ls lapte,ceva sare , nucsoara si in final faina.
Acesti taietei se pot picura/turna usor direct in supa sau lapte sau in ceea ce doriti, sau doar in apa care fierbe usor cu sare.

Deci daca taieteii se doresc sa-i serviti separat, atunci se pune la fiert apa intr-o oala mai lata decit adinca si cind apa incepe sa fiarba se adaoga ceva sare.
Se reduce putin temperatura si aluatul se picura, ori direct din recipientul in care s-a pregatit aluatul, ori aluatul se toarna intr-o punga careia i-se taie un coltisor si astfel aluatul se picura in apa sau alt lichid , care fierbe usor.

Cind taietei sint fiertzi(ca.10min.) acesti ies la suprafata si daca s-au fiert in apa cu sare , acestia se strecoara si se pot servii .

Daca se servesc precum garnitura, este de preferat ca taietii sa-i punem intr-un recipient cu 2-3 ls de ulei , de pref cu masline si sai amestecam.In acest fel NU lipesc, ramin fierbinti si primesc si un gust bun.

BINE DE STIUT!
Pastele fainoase dupa ce au fiert si strecurat NU se clatesc cu apa rece ci se pune ori in recipientul in care au fiert sau intr-o tigaie potrivita cant . 2-3 ls ulei/unt…la topit si in el se pun pastele fainoase si se amesteca in asa fel sa fie cuprinse de grasime pe toate partile.
In acest fel pastele fainoase NU MAI LIPESC si se pot servii fierbinti.
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com