Taietei Picanti Cu Ciuperci
articol scris de myfancycake blog My Fancy Cake
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In data de 2 martie blogul "Piri Piri e Canela" implineste un anisor. Ca atare, Ramona ne-a invitat la petrecere. Si cum nu putem sa venim cu mana goala am pregatit taieti picanti cu ciuperci.
Este o mancarica pe care o gatesc destul de des deoarece este extrem de rapida si aromata.
.
Poate ca e mai bine sa va convingeti de acest lucru!
Va voi prezenta ingredientele necesare pentru o persoana: 3 ciuperci (eu am ales brune), 50 gr taietei de orez, sare, un varf lingurita de scortisoara, 1 cm ghimbir proaspat sau 1 varf lingurita praf de ghimbir, o bucatica de ardei iute rosu (dupa gust), 2 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura sos de soia
Curatam ciupercile si le feliem. Incingem uleiul de masline si rumenim feliile de ciuperci pe ambele parti.
Separat punem la fiert 500 ml apa cu un praf de sare. Cand apa incepe sa fiarba adaugam taieteii si stingem focul. Acoperim cu un capac si lasam 5 minute. Strecuram taieteii si ii adaugam peste ciuperci.
Adaugam sosul de soia, sarea, scortisoara, ardeiul iute feliat, ghimbirul si usturoiul ras.
Mai lasam 2-3 minute pe foc mediu si ii servim.
Aceasta este portia pentru petrecere:-)
Pofta buna!