contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Taietei De Vinete-deliciosi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 

Reteta asta o am de la Deanna,prietena mea australianca,care mi-a spus ca e o reteta foarte populara in restaurantele italienesti de acolo.
Este o reteta de “taietei de vinete” echivalentul unei mancari italiene minus carbohidratii.

INGREDIENTE
astea sunt cam pentru 2 portii.
-3 vinete medii
-4 catei de usturoi
-6 frunze de busuioc
-2-3 ardei nu prea iuti (cui ii place putin iute) sau echivalentul in ardei obisnuiti – doar ptr aroma
-4-5 rosii cherry sau  1 rosie medie
-3-4 linguri de smantana
-piper dupa gust
-3 linguri de ulei de masline extravergine
-sare
-parmezan
MOD DE PREPARARE
Se curata vinetele de coaja


Se taie in felii nu prea groase
Se sareaza pe o parte si se lasa 10 minute sa stea cu sare

Se taie julienne

Se storc pana iese zeama amara sau iute din ele

Usturoiul se zdrobeste apoi se caleste usor impreuna cu  ardeiul
Se adauga vinetele si se calesc cam 10 minute amestecand continuu


Se adauga smantana si se subtiaza cu putina apa sau lapte degresat ca sa facem un sos

in caz ca e prea groasa compozitia
Se da un clocot

Se adauga rosiile si busuiocul iar dupa 2 minute de la adaugarea  lor se ia de pe foc.

 

Se pune in farfurii si se presara cu parmezan

Gustul este exact ca la orice paste italiene cu sos de smantana – minus caloriile
Nu se sareaza fiindca vinetele retin suficenta sare chiar si dupa stoarcere.
Este o mancare extrem de gustoasa si foarte sanatoasa.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com