Taietei De Vinete-deliciosi
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Reteta asta o am de la Deanna,prietena mea australianca,care mi-a spus ca e o reteta foarte populara in restaurantele italienesti de acolo.
Este o reteta de “taietei de vinete” echivalentul unei mancari italiene minus carbohidratii.
INGREDIENTE
astea sunt cam pentru 2 portii.
-3 vinete medii
-4 catei de usturoi
-6 frunze de busuioc
-2-3 ardei nu prea iuti (cui ii place putin iute) sau echivalentul in ardei obisnuiti – doar ptr aroma
-4-5 rosii cherry sau 1 rosie medie
-3-4 linguri de smantana
-piper dupa gust
-3 linguri de ulei de masline extravergine
-sare
-parmezan
MOD DE PREPARARE
Se curata vinetele de coaja
Se taie in felii nu prea groase
Se sareaza pe o parte si se lasa 10 minute sa stea cu sare
Se taie julienne
Se storc pana iese zeama amara sau iute din ele
in caz ca e prea groasa compozitia
Se da un clocot
Gustul este exact ca la orice paste italiene cu sos de smantana – minus caloriile
Nu se sareaza fiindca vinetele retin suficenta sare chiar si dupa stoarcere.
Este o mancare extrem de gustoasa si foarte sanatoasa.