Taietei De Orez Crocanti, Cu Varza Si Ciuperci
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE :
-300 g fidea de orez (un pachet)
-1 ceapa tocata sau 5-6 fire de ceapa verde
-1 varza chinezeasca (din cea care in unele magazine se numeste salata chinezeasca) mica.Puteui folosi si o jumatate de varza romaneasca mai mica
-1/2 ardei rosu taiat fidea
-2 morcovi taiati julien sau dati pe razatoarea mare
-2,5 cm de radacina de ghimbir poaspat,tocat sau 1 lg de praf de ghimbir
-1 ardei iute tocat (optional) sau fulgi de ardei iute
-1 lg pasta de ardei iute sau dulce,dupa gust
-500 g ciuperci de care vreti,eu am folosit champignon,feliate
-4 Lg (linguri) sos de soia
-4 Lg mirin (vin de orez) ,in lipsa puteti folosi vin alb demisec
-sare (atentie ca si sosul de soia e sarata,asa cas gustati ),piper
-ulei pentru prajit
MOD DE PREPARARE :
-in wok sau un vas inalt se pun cam 2-3 cani de ulei,se incing bine la 180* ,se pune pe rand cate o mana de taieiti de orez,zdobiti in prealabil.Ei se expanteaza in contact cu uleiul cald ca peletele de creveti pe vemuri.Cum s-au expandat se scot pe o hartie absorbanta.Operatia dureaza cateva secunde,atentie ca uleiul sa fie bine incins.
-intai am tras ciupercile in putin unt,pana isi lasa apa,apoi ;e-am scos din wok si am prajit ceapa,morcovii si ardeii apoi am adaugat varza.dupa ce s-a calit varza,am adaugat iarasi ciupercile ,sosul de soia,mirinul si ardeiul iute.Le-am mai lasat pe foc sa se impreiteneasca vreo 3-4 minute,am potrivit de sare si piper.
-am stins focul si am adaugat taieteii,am amestecat si am mancat cu spor .
Pofta buna!