Tăieţei De Casă
Sursa Tăieţei de casă
articol scris de Retetegg blog retetegg.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La noi aici in zona (Pitesti, Arges) nu se practica pregatirea taieteilor in casa. Nu stiu din ce cauza, poate ca nu e asa o traditie sau poate ca gospodinele sunt mai comode, in orice caz pe aici se cumpara cei din comert.
Iubitul meu care vine din alta zona (Buzau) este obisnuit cu taieteii de casa la toate ciorbele si supele. De fapt, de la mama lui am invatat sa-i si fac, fiindca altfel nu prea aveam idee :)
Pentru taietei care sa ajunga la o oala de ciorbita (4 l) eu am folosit:
Iubitul meu care vine din alta zona (Buzau) este obisnuit cu taieteii de casa la toate ciorbele si supele. De fapt, de la mama lui am invatat sa-i si fac, fiindca altfel nu prea aveam idee :)
Pentru taietei care sa ajunga la o oala de ciorbita (4 l) eu am folosit:
- 1 ou, 8 linguri de faina, 1 praf de sare.
Am asezat faina intr-un bol si am adaugat in mijloc oul si sarea. Am framantat un aluat tare pe care l-am asezat pe masa presarata cu faina si l-am intins bine intr-o foaie subtire.
L-am taiat cu un cutit in fasii subtiri (nu le-am facut chiar mici de tot fiindca ne place sa le simtim in ciorba).
Am asezat taieteii pe o coala de hartie si i-am lasat la uscat aprox 1 ora. Sunt perfecti pentru orice fel de supe si ciorbe, acre sau dulci.
Eu i-am folosit la o ciorbita gustoasa de porc, acrita cu bors. Reteta vine maine :)