Taietei De Casa
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Reteta taieteilor de casa este una foarte simpla.
Ingrediente:
Oua
Faina
Sare
La fiecare ou punem 100 gr faina. Eu am facut astazi din 4 oua, deci am pus 400 grame faina.
Punem faina intr-un castron si in mijloc spargem ouale.
Cand incepe sa se intareasca framantam cu mainile.
Dupa ce s-a omogenizat aluatul, se framanta pana nu se mai lipeste de vas si de maini.
Se strange aluatul obtinut ca un bulgare si se lasa sa se odihneasca timp de 30 de minute acoperit cu un prosop sau chiar un castron.
Se intinde apoi o foaie cat mai subtire pe o planseta pudrata cu faina, se pudreaza si foaia de aluat cu faina si se lasa sa se zvante 10 minute.
NOTA: daca aluatul iese prea vartos si nu mai poate fi intins, se mai adauga o lingura de apa, iar daca apoi devine prea moale se mai adauga putina faina. Se ruleaza apoi si se taie taite de 5 mm latime sau subtiri ca fideaua.
Cine are masina de taietei, poate sa intinda coca cu ajutorul masinii si sa faca taieteii foarte usor.
Daca vreti sa faceti fontite (farfale), taiati coca cu o forma zimtata.
Este putin de munca dar merita.
Pe langa taietei si paste, foarte bune sunt facute in acest fel foile de lasagna.
Daca faceti mai multi taietei odata, se pun la uscat pe o hartie si se pastreaza intr-un saculet de panza pentru cand faceti ciorbita de curcan sau supa....:-))).