Tăieţei Cu Pui şi Broccoli La Caserolă
articol scris de AlexJ blog alexandra-bucatariamea.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tăieţei cu pui şi broccoli la caserolă |
Să revenim ... dacă tot suntem la categoria carne tocată ... mi-a mai rămas puţină carne tocată de la lasagna de ieri aşa că am rezolvat-o într-un mod foarte delicios.
Acest preparat l-am făcut după ochi și după ce am găsit în frigider , dar asta nu înseamnă că nu știu ce am băgat în el. Am pus la fiert niște tăieței ondulați în apă sărată. I-am lăsat să fiarbă cam 2-3 minute. A fost suficient- au devenit al dente.
Am pus pe foc o tigaie în care am aruncat 3 căței de usturoi tăiați felii subțiri și o linguriță ulei de măsline. Când usturoiul a devenit auriu am adăugat broccoli desfăcut în buchețele mici și un vârf cuțit de sare. Am acoperit tigaia pentru aproximativ 3 minute, pe foc mediu , până când a început broccoli-ul să se înmoaie. L-am îndepărtat de pe foc.
Se dă drumul la cuptor la 180 grade să se încălzească.
In altă tigaie puneți la călit în puțin unt o ceapă tăiată mărunt . Când devine sticloasă se adaugă carnea tocată de pui . Se amestecă bine și se acoperă până când puiul nu mai este roz. Adaug peste o lingură făină și un vârf cuțit de sare și amestec bine.
Pe celălalt ochi al aragazului meu fierbea o găină aşa că am avut și supă la îndemână.
Peste pui am adăugat încet 2 polonice supă , am amestecat bine vreo 30 secunde, apoi am adăugat mai bine de jumătate dintr-o cană cu lapte.
Fierbeți la foc mediu, amestecând ocazional, până se îngroașă (aproximativ 6-7 minute). Îndepărtați tigaia de pe foc și adăugați o jumătate cană de mozzarella rasă și 1 lingură parmezan ras. Se amestecă bine până se topește brânza.
Tăieţei cu pui şi broccoli la caserolă |
Adaug peste tăiețeii ( fierți al dente și scurși) și broccoli-ul. Am amestecat cu grijă până când tot ce era în tigaie a fost uniform acoperit.
Am luat un vas termorezistent ( de fapt mai multe) pe care l-am uns cu unt și l-am tapetat cu pesmet. Am turnat în vas compoziția obținută și am împrăștiat deasupra mai mult parmezan ras și pesmet.
Tăieței cu pui şi broccoli la caserolă |
Se dă la cuptor și se coace timp de aproximativ 20 - 25 de minute. Aveți grijă însă să nu se ardă pesmetul. Serviți fierbinte.
Să aveţi o poftă mare !!!!
Tăieţei cu pui şi broccoli la caserolă |
Mulţumesc pentru vizită !!!!