contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Taierea Si Aranjarea Fripturilor (iv)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


fried chicken Pictures, Images and Photos


Ultimul episod pe tema aranjarea fripturilor: becasele (never tried), porumbei (nici astia), potarnichile (nop), nici fasanii. No lasa, toate-s paseri, toate arata bine pe un platou (neaparat incalzit inainte) garnisit cu orez aromat si legume colorate. Miam.

"Becasele, porumbei si potarnichile sa taie de-a lungul in doua, iar prepelitele aranjate intregi in jurul orezului prajit nabusit.
Becaselor, prepelitelor precum si fasanilor, nu li se taie picioarele, ci lr facem numai o taietura la prima incheietura, apoi indoite spre pulpa lor.
Capetele becaselor invaluindu-le cu penele lor in mansetele de hartie, se vor aranja dupa transare insa necuratite si nefripte astfel incat sa reconstitue pasarea intreaga.
La fasani taiem atat gatul cat si aripele si picioarele cu pulpa cu tot, apoi despartim pieptul de spinare prin o taietura aplicata pe sub marginea coastelor. Spinarea se taie de-a curmezisul in doua, iar pieptul tot in doua, insa de-a lungul. Din partile aci indicate, compunem intreaga pasare, pe o farfurie bine incalzita, turnand sosul, in care s-a fript, peste ea si garnisindu-o dupa plac.
Si capul fasonului sa fie mansetat si aranjat ca al becaselor.
Puii si ratele fripte se vor taia si aranja tocmai ca si fasanii: carnea de pe pieptul gastelor, curcanilor, cocosilor de munte, etc., se va detasa de pe schelet, taindu-se in diagonale, astfel ca sa ramana pe fiecare felie si pielita.
Fiecare friptura, sa fie taiata si aranjata pe o farfurie incalzita cu putin timp inainte de a fi servita la masa, iar sosul fripturei, in care s-a fript, precum si sosul separat pregatit, sa fie servit fierbinte.
Orice friptura rece de pasare, servindu-o la masa, sa fie taiata in felii subtiri si aranjata pe o farfurie lunga si garnisita cu aspic taiat."

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com