Taierea Si Aranjarea Fripturilor - Invataturile Doamnei Comsa (iii)
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
"Spinarea de iepure, fripta, o taiem in bucati, ca trei degete de late, taind osul spinarii cu satarul, prin aplicarea unei singure lovituri ca sa nu sfaramam muschii spinarii.
Mai bine se poate taia spinarea iepurelui cu cutitul leganator, care nu strica deloc muschii.
Picioarele dinapoi ale iepurelui, le taiem in doua, apoi aranjam pe o farfurie lunga spinarea, fiecare bucata la locul ei, sa apara ca intreaga si de ambele parti asezam asezam bucatile de picioare.
La mesele ,ari, se serveste numai spinarea iepurelui, garnisita, si sosul servit separat, in sosiera.
Becasele, porumbeii si potarnichile sa taie de-a lungul in doua, iar prepelitele aranjate intregi in jurul orezului prajit nabusit.
Becaselor, prepelitelor precum si fasanilor, nu li se taie picioarele, ci le facem numai o taietura la prima incheietura, apoi indoite spre pulpa lor.
Capetele becaselor invaluindu-le cu penele lor in mansetele de hartie, se vor aranja dupa transare insa necuratite si nefripte astfel incat sa reconstituie pasarea intreaga."