contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Taierea Si Aranjarea Fripturilor - Invataturile Doamnei Comsa (i)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


10. Grilled Rib-eye steak with Veggies & mashed potato 


Va avertizez, tema asta are multe episoade, doamna Comsa n-a lasat nici o carnita trecuta cu vederea, asadar am impartit tema in mai multe posturi ca sa nu ne surmenam citind. Asa ca sa ne luam cafeluta fierbinte, dam drumul la muzica si sa o lasam pe vajnica noastra gospodina sa ne faca demonstratii de maiestrie si bun gust de demult.
"Este de mare importanta a sti taia si aranja, cu gust, fripturile; pentru aceea trebue sa avem inainte de toate cutite bine ascutite, precum si un spatiu spatios si luminos."
Fripturile de paseri, le taem cu un cutit scurt; pentru celelalte fripturi insa sa cere sa avem un cutit lung.
Friptura de muschi, friptura de vaca rulata etc. o taiem in felii, de grosimea unui creion si o aranjem frumos, pe o farfurie mare, lunga, incalzita, astfel ca sa apara ca intreaga, turnand sosul, din cratita in care s-a fript, peste ea, apoi garnisita de jur-imprejur, din distanta in distanta, cu diferite garnituri, si diferite culori, iar sosurile separat preparate, servite in sosiera.
Din pulpa de vitel, scoatem cu bagare de seama osul, iar carnea o legam cu o sforicica pentru a forma pulpa la loc. Apoi dupa ce s-a fript o taiem de-a curmezisul in felii ca degetul de groase, aranjate una langa alta, pe o farfurie lunga si incalzita, sa apara ca intreaga.
Friptura de rarunchi de vitel, inainte de a o frige, taiem cu satarul osul spinarii, spre a o putea taia mai usor in bucati, dupa ce s-a fript; rarunchii insa ii taiem separat in felii si ii punem peste friptura taiata, precum si sosul in care s-a fript friptura.
Pieptul de vitel, inainte de a-l umplea, cu vr-o umplutura, scoatem coastele, din el, spre a-l putea mai usor taia, cand este fript. Fricandoul il pregatim din muschii scosi de pe spete." 

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com