Tagliolini Cu Masline Si Capere, Fursecuri Cu Ciocolata Si Alune
articol scris de ioana_bogdan1 blog mononoke-kitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Calim usturoiul, caperele si maslinele, stingem cu vin alb sec.
Adaugam rosiile date pe razatoare,
condimentam dupa gust si lasam pe foc mic un sfert de ora.
Punem si pastele, care se fac in aproximativ cinci minute, proaspete fiind ele,
apoi nu ne ramane decat sa "montam" niste branzeturi, niste verdeturi si...
la treaba!
Fursecurile:
Intr-un castron, amestecam 250 g de faina, un plic de drojdie si putina sare; in altul, batem un ou cu 250 g de zahar brun (mai mult daca ne place mai dulce) si cu 125 g
de unt.
Dupa ce amestecam cele doua compozitii rezultate,
adaugam 200 g de ciocolata amaruie cu alune taiata aproximativ cubulete si obtinem
un amestec mai degraba tare si omogen.
Asezam "operele" pe o tava tapetata cu hartie de copt si le varam pentru circa un sfert de ora in cuptorul preincins la 150 de grade.
Cam atat.