Tagliatelle Rosso Con Gorgonzola
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Din calatoria in tara pastelor, Haplea a venit cu tagliatelle rosso din tomate si paprika (iuti ca focul), pe care le-a combinat cu un sos de gorgonzola. De obicei nu se folosesc in astfel de combinatie, dar, cu toate acestea, au iesit delicioase.
Ce iti trebuie pentru 2 portii – poza1:
- 150 gr gorgonzola
- 250 gr. tagliatelle rosso
- 50 gr emmentaler
- 100ml smantana pentru gatit
- 100 gr parmezan (pentru presarat deasupra)
- sare, piper
Plan de lucru:
- se pun pastele la fiert pentru 4 minute (poza 2)
- pregatim ingredientele necesare sosului (exceptand parmezanul) (poza 3). Punem pe foc smantana, apoi adaugam emmentaler-ul si gorgonzola (poza 4). Lasam pe foc pana acestea devin un sos cremos (poza 5).Adaugam acest sos peste pastele fierte si scurse (poza 6) si servim cu parmezan presarat pe deasupra (poza 7).
Timp de preparare: 15 minute
Pret: 13 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A3. Pasta&Pizza