Tagliatelle Quattro Formaggi
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
zeci de variante, zeci de retete, zeci de combinatii, acelasi principiu: un sos pe baza de unt si smantana, o branza bine uscata (parmezan) de ras pe deasupra, o branza cu gust puternic(gorgonzola, bleu) , o branza cremoasa-moale(mozzarella) si una care se topeste bine (emmenthaler). restul e inspiratie si experienta dobandita in fata tigaii.
pune pastele in apa sarata care deja fierbe. cand sunt gata opreste focul si lasa-le deoparte sa se mai "umfle".
intre timp intr-o tigaie pune 30g unt, 100g de smantana lichida, si branzeturile taiate marunt: mozzarella, gorgonzola si emmenthaler, cate 50 de grame fiecare. ai grija ca focul sa fie cat mai mic, branzeturile se topesc greu. daca te tin nervii poti sa faci treaba folosind metoda bain-marie ca sa nu "lipesti" sosul, insa eu folosesc metoda "trage de pe foc" :))
cand sosul e cremos, moale toarna in tigaie pastele scurse bine de apa. amesteca bine si portioneaza in farfurii. presara deasupra parmezanul ras.
poti sa ai la masa si un vin alb si un vin rosu, dat fiind complexitatea sosului insa cu rugamintea sa fie cat mai seci .
pofta mare.