Tagliatelle Cu Sos Cremos De Smantana Si Branza
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Reteta o am de la colega mea Claudia , un fel de carbonara varianta romaneasca adica consistenta si nu cu oua crude ( ma refer la reteta , v-ati prins, nu? :))). Nu va mai scriu ca dupa 7 seara am zis ca beau doar un ceai si acum am gustat (doar) un pic din paste... asa-s de bunee ...va scriu reteta mai bine .
Ingrediente (1 portie mare):
200g paste de tip tagliatelle ( puteti folosi si spaghete)
150g smantana 20-25% grasime
1 galbenus de ou
50-70g cascaval ras ( eu am pus cas)
sare, piper
70g sunca, kaizer
Punem apa la fiert pentru paste. Taiem sunca patratele si o prajim in putin ulei. In alta craticioara amestecam galbenusul cu smantana si punem apoi cratita pe foc, amestecam pana obtinem un sos putin mai gros ( amestecati mereu, fara frica nu se taie) . Adaugam branza rasa, amestecam pana se topeste si apoi adaugam sunca.
Condimentam si gata cu sosul. Intre timp pastele au fiert, le scurgem si le amestecam cu sos.
Servim fierbinti.
PS1.Imi vine sa rad de sotul meu ,de fiecare data cand mananca paste zice ; astea-s cele mai bune sa mai faci :)).
PS2 Am un fix se pare, cu pozele intr-o parte. Trebuie sa schimb farfuria :)