Tagliatelle Cu Porc In Sos De Vin
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Cand am facut Mancare de fasole verde cu porc, mi-a ramas o bucata de porc, nu foarte mare dar care s-a pretat perfect pentru aceasta mancare. Nu am mai mancat de mult paste si astfel a rezultat aceasta combinatie. Sper sa va tenteze si pe voi sa o incercati.
Mod de preparare:
Se taie carnea felii si se pune intr-un bait din ulei de masline, 1-2 linguri de mustar, condimente pentru porc, maghiran, busuioc si rozmarin (eu am pus uscat ). Se lasa 1/2 - 1 ora, dupa care se rumeneste in putin ulei.
Cand a capatat crusta se stinge cu vinul alb, de preferinta demi-dulce, pentru un dgust mai delicios. Se potriveste de sare si piper. Ardei se taie fasii, ceapa in rondele. Rosiile cherry daca sunt mici pot ramane intregi, iar cele mai mari se taie pe jumatate. Catei de usturoi se taie julien. Cand carnea e pe jumatate patrunsa, se adauga restul legumelor taiate.
Se mai lasa pe foc 15-20 minute. Apoi se adauga pastele, care s-au fiert separat in apa si sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se amesteca usor si se mai lasa 1-2 minute.
Se servesc calde cu patrunjel. Sunt un deliciu, saftul de la carnea de porc si vinul dulceag, dau o savoare speciala. Pofta buna!
Sursa: Revista Femeia de azi