Tagliatelle Cu Legume(de Post)
articol scris de andreea_ionutiubire blog pasiunepentrubucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
A inceput postul asa ca va prezint si eu o reteta de paste cu legume, numai buna pentru un pranz intr-o zi de post. Recunosc ca nu tin post pentru ca nu as putea sa ma abtin de la prajituri :) O sa incerc sa mai pun cate o reteta si pentru voi, cei care tineti post si aveti nevoie de inspiratie :)
Ingrediente:
300 g tagliatelle
1 morcov
1 ceapa
1 ardei rosu
3-4 ciuperci
200 g rosii cuburi
3 linguri ulei
2 catei usturoi
1 lingura amidon
patrunjel verde
sare, piper
1 lingurita boia de ardei dulce
oregano
Mod de preparare:
Intr-o oala adanca se pune 1 litru de apa si o lingurita de sare si se lasa sa clocoteasca; in acel moment se pun cuiburile de tagliatelle si se fierb al dente.
Ceapa se toaca marunt si se pune impreuna cu usturoiul intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei; se calesc impreuna, apoi se adauga morcovul taiat betisoare, ardeiul si ciupercile. Se calesc cateva minute, se adauga 150 ml apa si rosiile cuburi; se acopera cu un capac si se lasa pe foc mic pana se inmoaie legumele si scade sosul( daca legumele nu s-au inmuiat, dar a scazut sosul se mai adauga putina apa). Amidonul se dizolva in putina apa si se toarna peste sosul din tigaie; se amesteca bine si se lasa cateva minute pe foc.
300 g tagliatelle
1 morcov
1 ceapa
1 ardei rosu
3-4 ciuperci
200 g rosii cuburi
3 linguri ulei
2 catei usturoi
1 lingura amidon
patrunjel verde
sare, piper
1 lingurita boia de ardei dulce
oregano
Mod de preparare:
Intr-o oala adanca se pune 1 litru de apa si o lingurita de sare si se lasa sa clocoteasca; in acel moment se pun cuiburile de tagliatelle si se fierb al dente.
Ceapa se toaca marunt si se pune impreuna cu usturoiul intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei; se calesc impreuna, apoi se adauga morcovul taiat betisoare, ardeiul si ciupercile. Se calesc cateva minute, se adauga 150 ml apa si rosiile cuburi; se acopera cu un capac si se lasa pe foc mic pana se inmoaie legumele si scade sosul( daca legumele nu s-au inmuiat, dar a scazut sosul se mai adauga putina apa). Amidonul se dizolva in putina apa si se toarna peste sosul din tigaie; se amesteca bine si se lasa cateva minute pe foc.
Se adauga condimentele si patrunjelul tocat. Se pun pastele scurse si se amesteca usor pentru a le imbraca in sos.
Se servesc calde alaturi de o salata sau de chiftele de legume.
Se servesc calde alaturi de o salata sau de chiftele de legume.
Pofta buna!