Tagliatelle Cu Creveti
Sursa Tagliatelle cu creveti
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mmmmm, o bunatate!
Ingrediente (pentru 3 persoane):
- 3 cuiburi de tagliatelle de la Barilla
- 150 de grame de creveti congelati prefierti
- 1/2 ardei rosu
- 2-3 catei de usturoi
- 3 linguri de sos de soia
- 1 cutie de rosii decojite taiate (eu am folosit rosii la conserva de casa)
- 1 paharel mic de vin alb
- ulei de masline/sare/piper/putin cascaval sau parmezan.
Preparare:
Scoateti crevetii de la congelator din timp si lasati-i intr-o sita, sa se decongeleze. Abia cand sunt ei decongelati ... va puteti apuca de treaba.
Puneti apa la fiert, pentru paste.
Intr-o cratita, adaugati 2 linguri de ulei de masline si adaugati usturoiul (pisat) si ardeiul taiat patratele mici. Lasati 1-2 minute, timp in care amestecati (sa aveti grija sa nu se arda usturoiul), apoi puneti sosul de soia si rosiile decojite, taiate cubulete. Lasati pe foc 5 minute, apoi adaugati vinul. Il lasati sa fiarba, pana cand se ingroasa sosul. La sfarsit condimentati cu sare si piper. Separat, puneti in alta cratita 2 linguri de ulei de masline si adaugati creveti. Il lasati 2-3 minute, nu mai mult. Pentru ca acesti creveti sunt prefierti, nu e indicat sa ii pregatiti mai mult de 2-3 minute, pentru ca riscati sa devina tari.
Fierbeti pastele, conform timpului sugerat pe ambalaj.
Amestecati pastele fierte cu sosul si cu creveti. Ideal e sa presarati putin parmezan si patrunjel proaspat verde (eu nu am avut) si sa stropiti cu putina zeama de lamaie.
Pofta buna!