Tagliatelle Cu Chiftelute De Peste
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Iata un fel de mancare clasic pe care intreaga familie il va iubi.
INGREDIENTE:
300 g tagliatelle
700 g chiftelute de peste
500 g rosii decojite, fara seminte si tocate
2 linguri vin
1 frunza mica busuioc proaspat
1 lingurita patrunjel propaspat
1 lingurita de zahar brun
40 ml ulei de masline
1 catel de usturoi
parmezan ras – optional
PREPARARE:
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Intre timp pregatim sosul de rosii si chiftelutele de peste (le pregatim ca in reteta cu aperitive cu chiftelute de peste).
Pentru a face sosul de rosii calim usturoiul in ulei. Dupa ce se caleste, il indepartam din tigaie si adaugam rosiile, zaharul, busuiocul. Fierbem pana scade sosul de rosii si devine o pasta groasa.
Peste tagliatelele fierte punem sosul de rosii fierbinte, presaram patrunjelul verde, punem chiftelutele si servim.
Pofta buna!