contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tagliatelle Cu Broccoli Si Nucsoara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va mirati daca incerc sa-mi fac viata usoara in bucatarie, stand in preajma aragazului cat mai putin posibil.
Reteta aceasta este rapida si foarte simpla; mai este si foarte gustoasa, caci ofera combinatia smantana – broccoli – nucsoara, o treime clasica, absolut delicioasa.


Bucatarie: italiana
Dificultate: usor
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute
Timp de gatit: 7 minute

Ingrediente:
200 g tagliatelle proaspete
1 lingura de ulei de masline
200 g broccoli, desfacuta in inflorescente
sare
piper negru, proaspat macinat
1/2 lingurita de nucsoara, proaspat rasa
1/2 lingurita de ardei iute uscat, pisat
200 ml smantana 32% grasime
30 g branza Parmesan, proaspat rasa

Instructiuni:
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si adanca, la foc mic-mediu. Se adauga broccoli, se sareaza si se pipereaza si se gatesc la foc mic, cu tigaia acoperita, timp de 2-3 minute.

Se adauga smantana, nucsoara si ardei iute pisat. Se amesteca bine si se gateste mixtura fara a o mai acoperi, amestecand ocazional, timp de 3-4 minute, pana se reduce putin.

Intre timp se fierb pastele in multa apa sarata (1 lingurita de sare la fiecare litru de apa), clocotita, mai putin cu 1 minut decat timpul indicat pe ambalaj. Se scurg si se adauga in tigaie. Se amesteca si se gatesc 1 minut, la foc mic-mediu, amestecand cu mare grija ca sa nu se rupa. Se servesc presarate cu branza Parmesan.

Nota:
Inainte ca pastele sa se adauge in tigaia cu broccoli, nu trebuie scurse cu prea mare constiinciozitate. Apa in care au fiert contine amidon, iar adaugarea ei in sos ofera acestuia un ingrosator de buna calitate.

S-ar putea sa nu fie nevoie sa serviti tot sosul din tigaie. Pastele nu trebuie sa balteasca in sos, ci doar sa fie “imbracate” in acesta.

Sa nu va sperie cantitatea de sare. Apa in care fierb pastele trebuie sa fie sarata, pentru a le potenta acestora gustul. Pastele nu vor fi prea sarate, caci absorb doar o cantitate mica de apa, in rest fiind doar in contact cu ea.
Daca nu sarati apa indeajuns, nu veti obtine maximul de gust din paste, ceea ce este pacat, daca tot ati dat bani pe ele, sau daca v-ati chinuit preparandu-le in casa.

Pentru un plus de gust, puteti adauga in sos, odata cu pastele, fasiute sau bucatele mici de prosciutto sau pancetta. Nu in cantitate mare, ca gustul si aroma lor sa nu predomine, ci doar atat cat sa “ridicati” putin savoarea si culoarea prepparatului.

Pin It