Tagliatelle Cu Ardei, Ciuperci Si Pui…
articol scris de papalaile blog
Iar sar peste niște rețete care erau la rând ca sa vă arăt ce-am făcut de papa aseară. Iar sunt în deplasare și iar am făcut paste, că prea sunt simplu de făcut și prea sunt gustoase.
De data asta am ales tagliatelle pe care le-am fiert în apă cu sare și un strop de ulei conform timpului de fierbere de pe ambalaj minus 2 minute.
Cât apa a fiert și mai apoi și pastele m-am ocupat de celelalte. Am început cu ciupercile pe care le-am tăiat feliuțe și pe care le-am pus în tigaia încinsă.
Apoi am adăugat un ardei verde tăiat fâșiuțe și încă jumătate de ardei roșu tot așa tăiat. Când am adăugat ardeii am adăugat și niște ulei în tigaie.
După ce și ardeii s-au mai inmuiat am adăugat și jumătate de piept de pui desfăcut fâșiuțe. Pieptul de pui rămăsese de zilele trecute de la un pui la rotisor.
Mai târziu a ajuns în tigaie și un sos de tomate Provençale făcut cu cubulețe de roșii, ceapă, morcov și ceva ierburi aromatice. L-am lungit cu niște vin rosu sec si 2 polonice de apa în care au fiert pastele. L-am lăsat o vreme să scadă,
după care am pus și pastele scurse în tigaie. Am amestecat cum am putut mai bine și au mai stat pe foc 2 minute.
Apoi au ajuns în farfurii. Am pus și vin în pahare. Am făcut poze…
Încă una cu farfuria
le-am pus si niste emmentaler ras pe deasupra și am mâncat că prea ne era foame de la atâtea poze făcute
Filed under: Paste, Retetele mele... Tagged: ardei, ardei rosu, ardei verde, ciuperci, paste, piept de pui, sos Proveçale, sos tomat, tagliatelle, Tagliatelle cu ardei ciuperci si pui, ulei, vin rosu