Tagliatele Din Spanac (de Casa)
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
E încă post şi te întrebi:
“Ce mâncare mai pot să fac?”
Haplea îţi vine-n ajutor:
Ce zici de paste din spanac?
Ce iti trebuie: (poza 1)
-1 kg spanac verde (curatat si oparit 10 minute,scurs bine apoi pasat si facut un piure)
- faina cat cuprinde
- 3 linguri ulei de masline
- un praf de sare
Plan de lucru:
- amestecam ingredintele (poza 2) si framantam pana obtinem o coca pe care sa o putem intinde apoi cu usurinta (poza 3).
- Cu ajutorul unui sucitor intindem coca cat de subtire se poate (poza 4) (daca aveti aparat de facut paste, sunteti salvati. Eu nu am si astfel este ceva de muncit, dar se merita)
- Tapteam cu faina pe ambele fete ale aluatului si apoi rulam pana obtinem un sul (am taiat aluatul in 2 si am obtinut 2 rulouri. Este mai usor de manevrat). (poza 5).
- Taiem cu un cutit fasii de aproximativ 3-5 mm. (poza 6)
- punem apa la fiert. Cand aceasta incepe sa fiarba, punem sare si putin ulei, adaugam tagliatelele si le lasam la fiert circa 10 minute (poza 7).
- scurgem bine de apa, apoi servim (cu parmezan razuit, daca nu tinem post) (poza 8 ).
Cei care tin post pot face rapid un sos de rosii (reteta aici)
- Pofta buna!
Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 7 lei (poate varia in functi de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A3. Pasta&Pizza