Tagliatele De Casa
Sursa Tagliatele de casa
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Incercati reteta chiar daca nu aveti masina de paste, le puteti taia cu cutitul, dupa ce intindeti foaie ca la taitei.
Mod de preparare.
Faceti o fantanita din faina si spargeti 2 oua in mijloc.
Cu degetele amestecati turnand un fir de ulei de masline.
Trebuie sa obtineti un aluat de o consistenta mai tare.
Pregatiti discul pentru paste.
Aluatul in puneti in masina de paste.
Iata cum curg tagliatelele mele.
Presarati faina pe tagliatele sa nu se lipeasca.
Le ador pur si simplu. Este o munca in plus sa le faci fata de cele gata cumparate dar nu se compara cu rezultatul obtinut.
Intr-o oala cu apa fierbine punem sare si fierbem tagliatelele cca 5-8 minute la foc mic amestecand des.
Scurgem tagliatelele de apa si le trecem printr-un jet de apa rece. Astfel evitam lipirea lor.
Pregatim sosul.
Ingrediente pentru sos: 1 ceapa fin tocata, 1 catel de usturoi fin razuit, 300 ml suc de rosii, sare dupa gust si piper negru.
Calim ceapa, apoi adaugam rosiile.
Adaugam usturoiul in sos.
Pastele le punem frumos pe farfurii intinse, iar sosul deasupra lor, in mijloc numai. Fiecare isi amesteca pastele dupa plac. Pe seasupra am pus parmezan ras.
Gata... berea e la loc de cinste, iar tagliatelele si ele sunt in centrul atentiei. Gustul este divin pur si simplu. Cum miros... paste adevarate nu ca cele de cumparat.
Sincer ... nu mai a ramas nimic!!!!